Skip to main content
ajankohtaista

Kivilähteen kvartsitasot

Kivilähde työstää kvartsitasot mittojen mukaan.

Unique Homella on ilo edustaa oman mallistonsa rinnalla monien muiden suomalaisyritysten tuotteita. Vuonna 2019 saimme valikoimiimme Kivilähteen tasoperheen, johon kuuluu suosiotaan kasvattavia keraamisia tasoja, perinteisiä luonnonkivitasoja sekä moderneja kvartsitasoja. Joko tiedät, mikä on oma suosikkisi? Mallit löydät myymälästämme Orikedolta. Kivilähteen edustaja Aku Lovikka kirjoitti sivuillemme aiemmin jutun keraamisista tasoista. Nyt on kvartsin vuoro, joten annetaan Akun kertoa lisää tästä mainiosta materiaalista.

KIVILÄHTEEN LAADUKKAAT KVARTSITASOT
Kirjoittaja: Aku Lovikka

Keväinen tervehdys kaikille lukijoille! Kerron seuraavaksi hieman kvartsitasoista, jotka ovat saavuttaneet vankan suosion luonnonkivi- ja keraamisten tasojen rinnalla niin keittiössä, kodinhoitohuoneessa kuin saniteettitiloissakin. Kaikki kvartsitasomme valmistetaan EU:n alueella.

Kvartsi on puristamalla valmistettua tasomateriaalia, joka on hyvin tiivistä ja kestävää. Se sisältää 93 % luonnonkvartsia, joka on hyvin yleinen mineraali maankuoressa. Lisäksi materiaali sisältää erilaisia tehosteaineita kuten vaikkapa peiliä, jolla luodaan kimaltavaa efektiä pintaan. Sidosaineena toimii hartsi, joka on herkkä kuumuudelle, joten kuumien kattiloiden ja pannujen alla kannattaa käyttää pannunalusia.

Luonnonkiviin verrattuna kvartsin etu on etenkin valkoisten ja vaaleiden sävyjen saatavuus. Omaan kvartsimallistoomme kuuluu 8 väriä, joiden lisäksi saatavilla on koko Silestone-valikoima, joten meiltä löydätte varmasti mieleisenne värin ja sävyn. Tasopaksuudet ovat väristä riippuen 12 mm, 20 mm tai 30 mm. Esimerkkikuvissa tasojen paksuus on 30 mm, joka on edelleen tänäkin päivänä suosituin. Ohuemmalla tasolla saadaan luotua keittiöön tietynlaista keveyttä ja siksi ohuempienkin menekki on kasvanut tasaista vauhtia.

Alla olevassa kuvassa näkyy Islanti-kvartsitasomme, jonka haalean harmaa pohjaväri sointuu hyvin yhteen monen eri värimaailman kanssa. Kokeile yhdistää vaikka vaalean ruskeaan tai muuhun lämpimään sävyyn!

Altaiden kiinnitystavat kiinnostavat usein asiakkaitamme. Kvartsitasoihin allas on mahdollista asentaa joko päältäpäin, huullokseen – eli samalle korkeudelle tason kanssa – tai altapäin, kuten yllä olevassa esimerkkikuvassa. Kiinnitystapa on tyyliseikka, mutta sillä on
vaikutusta myös käytännöllisyyteen. Jos allas on asennettu huullokseen tai altapäin, niin roskien pyyhkiminen altaaseen on helppoa, koska altaan reuna ei muodosta estettä tason päälle. Kosteuttahan kvartsitasot eivät pelkää, joten elämä niiden kanssa on todella huoletonta, olipa allas kiinnitetty miten vain.

Unique Homen palveleva henkilökunta antaa teille tarvittaessa lisätietoja liittyen materiaalin ominaisuuksiin. Kiitos mielenkiinnostanne ja mukavaa kesän odotusta maailmassa valitsevasta tilanteesta huolimatta!