Skip to main content
ajankohtaistaetusivu

Toimivampi keittiö mekanismeilla

Linjakas mutta toiminnallinen keittiökokonaisuus syntyy sisälaatikoita hyödyntämällä. Yhden korkean kalusteoven tai etulevyn takaa saattaa modernissa keittiössä löytyä erillisiä sisälaatikoita, jotka tehostavat säilytystilan hyödyntämistä ja auttavat pitämään paketit ja purnukat ojennuksessa.

Se nyt on selvää, että oman keittiön tulee olla ilo omille silmille. Suunnitteluvaiheessa kannattaa kuitenkin uhrata ulkoisten seikkojen lisäksi muutama ajatus myös toimivuudelle. Keittiösi tärkeimmät osat löytyvät usein ovien sisäpuolelta. Erilaiset mekanismit nostavat kalustekokonaisuuden hintaa, mutta ne myös helpottavat valtavasti arkea ja auttavat samalla hyödyntämään haastavat kolot ja nurkat. Omat tottumuksesi sanelevat sen, millaisista lisävarusteista hyödyt omassa kodissasi.

 

Jäteastioille on keittiössä asiaa lukuisia kertoja päivän aikana. Suomalaisista on tullut tunnollisia lajittelijoita, joten harva talous pärjää enää yhdellä tai kahdella roskasangolla. Kierrätysinto kuitenkin kärsii, jos lajittelulle ei ole varattu keittiössä riittävästi tilaa. Montako roska-astiaa sinun keittiöösi tulee mahtua, että jätteiden lajittelu toimii arjessa sujuvasti eivätkä nyssykät ja pussukat valtaa nurkkia? Tarjoamme useita erilaisia jätevaunumekanismeja eri levyisiin kaappeihin.

 

 

Viime vuosien keittiöhitiksi on noussut aamiaiskaappi, jolla tarkoitetaan ovien taakse piiloutuvaa työskentely- ja säilytystilan yhdistelmää. Vaihtoehtoisia toteutustapoja ja mekanismeja on useampia. Tilavassa keittiössä suosittu ratkaisu on niin kutsuttu pocket door, jossa pariovet liukuvat sivuille kalusterungon sisään. Pienemmässä keittiössä aamiaiskaappina toimii esimerkiksi Unique Homen liukuva tarjotintaso, joka asennetaan kulmakaappiin yhden kalusteoven taakse. Aamiaisen jälkeen tason laitteineen saa tönäistyä helposti takaisin piiloon kalusteoven taakse.

 

 

 

Perinteiset hyllykaapit ovat laatikoita edullisempi vaihtoehto, mutta käytännöllisyys nousee aivan eri tasolle, kun varustat keittiösi esimerkiksi sisälaatikoilla ja kulmakaappien korimekanismeilla. Pastapakettia tai jauhopussia ei tarvitse kaapin uumenista kaivella, kun kaiken saa vedettyä näppärästi käden ulottuville.

 

 

Kokkaajaa helpottavia mekanismeja on olemassa nykyään paljon, joten mikäli se on meistä kiinni, keittiöösi ei hukkatilaa jää. Niin mausteiden, keittiöpyyhkeiden kuin pata- ja kattila-armeijan säilytykseen on olemassa omat käyttäjäystävälliset ratkaisunsa. Toteutamme myös esteettömiä keittiöratkaisuja. Kuten asiakkaamme Leena jutussaan kirjoittaa: ”On olemassa paljon elämää helpottavia mekanismeja, joita terveenkin ihmisen kannattaa hyödyntää. Nykyaikaiset vetolaatikot liikkuvat ja sulkeutuvat keveästi, eikä niitä ole täysinäkään raskasta avata ja sulkea. Alatason kulmakaapista ei kannata rakentaa hankalasti hyödynnettävää ”sukelluskaappia”, sillä tilan saa tehokkaammin käyttöön asentamalla sinne kulmakaappimekanismi.” 

Leena puhuu asiaa. Mekanismit kunniaan!