Puuta vai jotain muuta? Aidot materiaalit ovat aina arvossaan, mutta niille on nykyään olemassa myös huokeamman hintaisia vaihtoehtoja.

Luonnonmateriaalit ovat viime vuosina olleet kovassa nosteessa, ja trendi näkyy vahvasti myös kalustuksessa. Sama yleisilme on kuitenkin mahdollista tavoittaa myös hieman edullisemmilla materiaaleilla. Tähän keittiöön lämpöä tuotiin helppohoitoisella mikrolaminaatilla, josta toteutettiin sekä kalusteovet että runkojen päätyverhoilu. Eläväpintainen, puukuviota jäljittelevä kuosi on nimeltään vaalea Rigoletto. Samaa materiaalia käytettiin myös talon muissa tiloissa, kuten kodinhoitohuoneeseessa.

Yläkaappien ansiosta keittiöstä löytyy reilusti säilytystilaa. Työtasoihin haluttiin panostaa, joten ne toteutettiin mattamustasta Silestone-kvartsista. Olethan tutustunut eri tasomateriaaleja esittelevään kirjoitukseemme, jossa on kerrottu myös kvartsin ominaisuuksista?

Musta väri terävöittää onnistuneesti puunsävyisen kalustekokonaisuuden, ja asukkaat ovat tyytyväisiä valintoihinsa. Keittiön kodinkoneet ovat Gramin mallistoa, liesituuletin Savon ja hana Tapwellin.

Vaalea puukuosi terästyy mustalla.