Valkoinen mielletään joskus tylsäksi ja tavalliseksi valinnaksi, mutta usein se myös raikastaa ja tasapainottaa tilaa. Kun seinissä on väriä ja puupintaa, kaapisto saa olla ilmeeltään rauhallinen. Valkoiset kalusteovet eivät sitä paitsi näytä joka tilassa samanlaisilta, sillä esimerkiksi seinämaalin sävy vaikuttaa valon heijastumiseen. 

Meillä oli ilo kalustaa lapsiperheen ja kahden kissan asuttama uusi omakotitalo Naantalin merellisissä maisemissa. Hirseiseinät ja harkitut sisustusvalinnat jatkavat luonnonläheistä tunnelmaa kauniisti myös ikkunoiden sisäpuolella. Mika suunnitteli asiakasperheen kanssa kodin eri huoneisiin tyylillisesti yhteensopivat kaapistoratkaisut, joiden asennustöistä asukkaat huolehtivat itse.

Kuvaushetkellä Honkarakenteen hirsitaloa oli asutettu vastaa muutama viikko, mutta tavarat olivat löytäneet jo paikkansa ja koko perhe kotiutunut uusiin tiloihin. Vierekkäisiin makuuhuoneisiin valmistimme identtiset valkoiset kaapistot sileillä Simple-ovilla ja Helatukun messinkisillä vetimillä. Kumpikin komero varusteltiin sekä vaatteiden että muiden tavaroiden säilyttämistä varten laadukkailla vetolaatikoilla, tangoilla ja hyllyillä. Toteutimme nämä komerot vakiomittaisina, mutta meidän kanssamme tila on mahdollista hyödyntää myös lattiasta kattoon, että valmistamme Turussa komeroita myös mittatilaustyönä.

Kalustemateriaaleja valitessa on hyvä huomata, että ympäristö vaikuttaa aina värien toistumiseen. Siksi sama kaapisto näyttää vihreäseinäisessä huoneessa erilaiselta kuin vaaleanpunaiseksi maalatussa lastenhuoneessa. Esimerkiksi huoneen ilmansuunta, valaistusolosuhteet, seinien väri ja tilan muu sisustus saattavat muuttaa valkoisen komeron vivahdetta.

Tutustu myös kodin beigesävyiseen keittiöön sekä vähäeleiseen wc-kalustukseen!

Hirsitalokodin makuuhuoneessa puupintojen ja vihreiden seinien kaveriksi sopii yksinkertainen valkoinen kaapisto. Perheen kissa näytti kuvausryhmälle lempipaikkansa.