Skip to main content
ajankohtaistaetusivu

Trendikkäät lasiovet ja -tilanjakajat

lasiovi keittiön yläkaapistossa toimii kiinnostavana yksityiskohtana ja rikkoo harmoniaa

Ensin tulivat mustat ruudukko-ovet ja -seinät. Sitten lasi sai raidat. Vuonna 2023 lasielementit valtaavat yhä näkyvämpää roolia kalustamisessa. Valitse kuviolasia tilanjakoon, villiinny värikkäistä liukuovista tai riko keittiökaapistojen harmoniaa lasivitriinillä!

Lasia sen olla pitää

Mikäli olet sisustustrendejä vähääkään seurannut, viime vuosina on ollut vaikea välttyä erilaisilta lasiovilta. Etenkin mustaprofiiliset ruudukko-ovet ja tilanjakajat ovat pitkään olleet valtavan suosittuja. Avaa mikä tahansa sisustuslehti, ja löydät todennäköisesti kuvia kodeista, joissa tämä trendi on otettu haltuun. Myös me Unique Homessa olemme toteuttaneet asiakkaillemme monelaisia lasiratkaisuja niin keittiökaapistoihin, suihkuseiniin, vaatesäilytykseen kuin tilanjakoon. Mikäli tummat raamit eivät tunnu sopivilta sisustukseesi, löytyy valikoimistamme mustan lisäksi toki muitakin kehyssävyjä.

Kuva valkoprofiilisesta ruudukkoseinästä lainattu yhteistyökumppanimme Mirror Linen sivuilta.

mirror linen valkoinen ruudukkolasiseinä mittojen mukaan
Ruudukko-ovi lasilla ja mustilla kehyksillä sekä mustaraaminen liukuovikomero

Lasivitriini

Yläkaapit luovat keittiöön joskus raskaan tunnelman, mutta toisaalta niitä voi olla vaikea jättää pois suunnitelmista ilman että säilytystila vähenee merkittävästi. Kun yläkaappeihin vaihtaa lasiaukko-ovet, keveys on helpompi säilyttää. Samalla kauneimmat astiat pääsevät paraatipaikalle. Vielä ilmavampi tunnelma syntyy, kun valitset myös hyllyt lasisina. Yläkaapistojen lisäksi lasiovet sopivat tietysti myös huonekalumaiseen vitriinikaappiin esimerkiksi ruokailutilan yhteyteen.

keittiön yläkaapistona keveä lasivitriini
Keittiön yläkaapistona lasivitriini pellavanvärisillä maalatuilla mdf-osilla

Tilanjako lasiovella tai -seinällä

Onko lisääntynyt etätyö luonut tarpeen pysyvälle työpisteelle? Erillinen työhuone on harvojen luksusta, mutta onneksi hyvällä suunnittelulla on usein mahdollista nipistää vaikka isosta olo- tai makuuhuoneesta osa työskentelylle. Tällaisissa tarpeissa lasiseinät ja -liukuovet toimivat mainiosti tilanjakajina ja antavat valon silti kulkea myös sinne huoneen perimmäiseen nurkkaan. Mittatilaustyönä valmistettavissa kokonaisuuksissa osa lasielementeistä voi olla kiinteitä ja osa avautuvia tai liukuvia. Alakantoisten ratkaisujen lisäksi yksittäiset ovet on mahdollista toteuttaa myös ilman lattiakiskoa eli yläkantoisina.

mustakehyksinen lasiovi väliovena

Kotimaiset liukuovet

Liukuovet sopivat sekä komeroihin että tilanjakotarkoitukseen. Meiltä tilaat ne millilleen sopivan mittaisina ja myös erikoisleveinä tai -korkeina. Edustamme esimerkiksi suomalaisvalmistaja Mirror Linen laajaa valikoimaa.

Eikö musta kehys tunnu omalta? Ei hätää, sillä tarjolla on muitakin vaihtoehtoja. Vaikka mustaraamiset lasiovet ja -seinät ovat olleet paljon esillä, voit valita omiin toteutuksiisi yhtä hyvin vaikkapa valkoiset kehykset, joilla syntyy pehmeämpi tunnelma. Räätälöimme kokonaisuuden aina makusi mukaisesti ja kotisi mittoihin.

pyykkikonekaapin liukuovi valkoisella lasilla ja kehyksellä

Viime vuosina suurta suosiota nauttinut ruudukkoidea toimii paitsi lasiin, myös peiliin yhdistettynä. Jälkimmäinen vaihtoehto on erinomainen esimerkiksi vaatekaappien liukuovissa. Eteisessä tai makuutilassa on usein käyttöä peilille, mutta komeron sisältöä et ehkä edes halua nähdä koko ajan. Samaan kotiin voi hyvin valita kirkaslasista ruudukko-ovea tilanjakoon sekä peittävää mutta tilaa avartavaa peiliä komeroiden oviin.

Mustakehyksinen ruudukko-ovi peilillä tai lasilla
mustakehyksinen Mirror Line -liukuovi peilillä ja ruudukolla

Raitalasi ja värillinen lasi

Kun kaipaat pientä näkösuojaa, suosittelemme tutustumaan kuvioituihin laseihin, jotka päästävät valon lävitseen mutta sumentavat näkymää. Esimerkiksi suosittu raitalasi makuuhuoneen tilanjakajassa tai pukeutumistilan väliovessa tuo kirkasta lasia enemmän yksityisyyttä mutta antaa silti valon kulkea. Tämä kannattaa ottaa huomioon, kun valitset omiin tarpeisiisi sopivinta vaihtoehtoa.

Älä unohda myöskään värillistä lasia! Se antaa aivan omanlaisensa tunnelman esimerkiksi liukuovikaapistoon. Värikkyys ylipäänsä on tällä hetkellä kovassa nosteessa, kuten kerroimme vuoden 2023 sisustustrendikatsauksessamme. Olipa suosikkisi vihreä, punainen tai keltainen, olet ajan hermoilla, kun tuot värejä kotisi pinnoille.

Kuvissa näet muutamia ajankohtaisia poimintojamme Mirror Linen valikoimasta: raitalasia, terrakottaa ja beigeä.

Raitalasi on trendikäs vaihtoehto lasioviin ja tilanjakajiin.
Mirror Linen liukuovikomero terrakotta-sävyisellä lasilla

Turvallinen karkaistu lasi

Pitääkö lasiovia ja -seiniä varoa koko ajan? Materiaaleissa on eroja, joten kalustesuunnittelun yhteydessä kannattaa kysellä vaihtoehdoista. Käyttökohdekin vaikuttaa siihen, millaisia ominaisuuksia kaivataan. Korkeissa liukuovissa turvakalvo tai laminointi on suositeltava, kun taas keittiön yläkaapiston vitriiniin ei lähtökohtaisesti kohdistu yhtä suurta rasitusta. Trendikäs raitalasi on karkaistuna turvallinen valinta perheisiin, joissa sattuu ja tapahtuu. Sitä ei saa helposti rikki, mutta jos karkaistu lasi kuitenkin syystä tai toisesta vahingoittuu, se hajoaa murusiksi eikä teräviksi sirpaleiksi.

Ruudukko-liukuovi mustilla kehyksillä ja peilillä

Lasiseinien ja liukuovien asennukset

Lasiseinien ja liukuovien siirtely saa sykkeen kohoamaan. Mikäli haluat jumpata itse, saat kalustenoudon yhdeydessä mukaasi asennusohjeemme. Entä jos kuitenkin antaisit ammattilaisten hikoilla puolestasi? Kun tilaat meiltä asennuspalvelun, voit olla varma onnistuneesta lopputuloksesta. Säästyt myös kuljetukselta ja kantamiselta, sillä kalusteesi matkaavat asentajiemme kyydissä kohteeseen.

Remonttirahaa ei onneksi ole pakko löytyä valmiina takataskusta, sillä voit hakea Unique Home -rahoitusta sekä uusille kalusteillesi että niiden asennustyölle. Tervetuloa suunnittelemaan kanssamme kotisi kokoisia lasitoteutuksia!

Unique Home-asennuspalvelu kiinnittämässä Hietakarin raitalasista suihkuseinää paikoilleen
raitalasinen Hietakarin suihkuseinä asennuksessa