Skip to main content
ajankohtaistaetusivu

Yksi sävy, kolme toteutusta

Massiivipuisten työtasojen valikoimaamme kuuluu monia eri puulajeja. Asiakkaamme valinta keittiöön oli koivu, joka toistuu myös kodin portaikossa.

Oman lempivärin nimeäminen on monille helppoa. Aivan yhtä vaivatonta ei välttämättä ole valita sitä sopivinta sävyä kaapinoviin. Kaverin keittiössä ihanalta näyttävä vihreä voi näyttäytyä omassa kodissasi hieman erilaisena, sillä esimerkiksi valaistus ja ympäröivät pinnat vaikuttavat värin käyttäytymiseen. 

Vakuutu valinnoistasi

Vaaleat pinnat imevät valoa ulkopuolelta, kun taas tummuus pysäyttää valon kulun. Värit vaikuttavat toisiinsa, ja vuorokaudenaika sekä valaistus puolestaan vaikuttavat siihen, miten värit näemme. Kuulostaako turhan monimutkaiselta? Lainaamme mielellämme materiaalimalleja kotiisi, jotta voit vertailla niitä kalustettavassa tilassa ja vakuuttua valinnoistasi. Naantalin Asuntomessuille rakentuneen Koti Neulasen asukkaat olivat tyytyväisiä, että he ajelivat mallipalojen kanssa käymään työmaalla. CLT-talon puupintojen rinnalla kaikki suunnitellut sävyt eivät päässeetkään oikeuksiinsa. Lastenhuoneen kaapistoon valikoitui lopulta Kensapuun vihreää Opaali-sävyä.

Tummanharmaat Hettich Avantech You -sisälaatikot lastenhuoneen kaapistossa.

Sävy sävyyn

Myös vanhaa puutaloa asuttavat asiakkaamme ihastuivat opaalinvihreään suunnitellessaan keittiöremonttia. Heidän toiveenaan oli sävyttää osa kalusteovista yhteensopiviksi tilaan jo aiemmin hankittujen kattovalaisimien kanssa. Oli iloinen yllätys, ettei erikoissävytystä lopulta tarvittu, kun juuri sopiva vaihtoehto löytyi sattumalta maalattujen ovien vakioväreistä. Opaali luo nyt valkoiseen yhdistettynä virkistävän vihreän tunnelman puutalon valoisaan keittiöön.

Kensapuun maalatut mdf-ovet Opaali-sävyssä on yhdistetty tässä keittiössä valkoiseen yläkaapistoon.
Vanhan puutalokeittiön keskeltä kulkevat portaat yläkertaan. Remontoimme keittiön moderniksi mutta kodin henkeen sopivaksi. Maaaltuissa mdf-ovissa vuorottelevat Valkoinen ja Opaali. Messinki toistuu hanan lisäksi alakaapistojen nuppivetimissä. Puutasot ovat massiivikoivua.

Väriä työpäiviin

Ei kahta ilman kolmatta. Opaali on ihastuttanut myös omaa myyntitiimiämme. Päätimme kesällä 2022 parantaa työ- ja asiointirauhaa rakentamalla myyjien työpisteet kokonaan uudelleen. Jokainen koppi sai asentajiemme käsissä oman sävymaailmansa, onhan toteutuksillamme muutenkin tapana olla ainutlaatuisia. Yhden työpisteen pinnoilla toistuu nyt opaalinvihreä. Kalusteovien ja irtolevyjen väriävalintaa tehostimme vielä maalamalla seinän samalla sävyllä (Tikkurila J-439) .

Uusi työpiste mittatilaustyönä sähköpöydällä ja akustiikkapaneelilla.
Akustiikkahuopa rimoituksella työpisteen seinässä.

Kaikille kuvien kaapistoille yhteistä on Opaali-sävyn ja sileän ovimallin lisäksi se, että ne ovat valmistuneet meidän käsissämme Suomen Turussa ja niiden asennustöistä on huolehtinut Unique Homen oma asennustiimi. Ainutlaatuinen lopputulos syntyy aina osiensa summana. ♡