Skip to main content
ajankohtaistaetusivu

Uusia Unique Home -toteutuksia

Aina ei ole tilaa erilliselle kodinhoitohuoneelle. Tähän kotiin ratkaisu löytyi tilavasta kylpyhuoneesta, josta osa muuttui remontin yhteydessä käteväksi pyykkipisteeksi.

Aina silloin tällöin meillä on ilo vierailla kalustamissamme kodeissa kuvaamassa Unique Home -ratkaisuja ja jututtamassa asukkaita. Alkuvuoteen 2023 on mahtunut jo useampi kuvauskeikka, ja olemme lisänneet Toteutuksia -sivulle monta uutta kohde-esittelyä. Käy luvan kanssa ideavarkaissa!

Louhi Stonesin upeakuosinen kvartsitaso mustan Unique Home -keittiön saarekkeessa.

Kuviolliset kivet keittiötasoissa

Keittiöissä katseet kiinnittyvät nyt näyttäviin työtasoihin. Erityisen suosittuja ovat keraamiset kivet, jotka kestävät kovaakin käyttöä. Valikoimissamme on vaihtoehtoja monelta eri toimittajalta. Asiakaspariskuntamme greigesävyinen Unique Home -keittiö saa ilmettä upeista Dekton-tasoista.

Greigesävyistä keittiökokonaisuutta terävöittää musta vesipiste komposiittaltaalla ja Tapwell-hanalla.
Keittiösaarekkeen kuvioidut tasot ovat keraamista Dektonia. Tasoon upotettava pistorasia kätkeytyy huomaamattomasti, kun se ei ole käytössä.

Aamiaiskaapit monella eri mekanismilla

Jo monen vuoden ajan aamiaiskaappi on ollut keittiöhaaveista kenties ykkönen. Toiveesta on mahdollista tehdä totta monenkokoisissa tiloissa ja monenlaisilla budjeteilla. Juulia ja Emil halusivat aamiaiskaapistaan sellaisen, että ovia kelpaa pitää pääasiassa auki. Heidän keittiössään tuplaleveä aamiaiskaappi toteutettiin korkeilla ovilla ja pocket door -mekanismilla. Asennus ei kuulemma ollut lainkaan niin vaikeaa kuin moni tuttu etukäteen pelotteli. Mikäli kuitenkin epäröit omia taitojasi, tarjoamme toki myös asennuspalvelua kaikkiin myymiimme kalustekokonaisuuksiin.

Katseita kestävä ja kätevä Unique Home -aamiaiskaappi on mahdollista toteuttaa monella eri mekanismilla. Pocket door -ovet taittuvat ja työntyvät sivuille taskuun. Tässä toteutuksessa aamiaiskaapin ovet ovat tuplakorkeat, mutta ne voivat olla myös puolikorkeat. Pocket door -toteutus on mahdollinen tuplaovien lisäksi myös yhdellä kalusteovella.

Wc-kalusteet mittojen mukaan

Kun tilaa ei ole hukattavaksi asti, hyvän suunnittelun ja mittavapaan toteutuksen merkitys korostuu. Vakiomitoissa ei ole ei ole mitään vikaa, kun käytettävissä oleva tila on mahdollista hyödyntää järkevästi. Juulian ja Emilin kapeassa wc-tilassa syvyyttä oli käytettävissä allaskalusteelle kuitenkin vain 30 cm. Siksi he katsoivat parhaaksi kääntyä sellaisen kalustetoimittajan puoleen, jonka valikoima ei rajoitu standardikokoihin. Mitoitimme Ajopuun sävyisen laatikoston ja HI-MACS -allastason seinästä seinään. Mittavapaalla suunnittelulla ja toteutuksella niukatkin neliöt on mahdollista hyödyntää tehokkaasti mutta silti järkihinnoin.

Ajopuu on yksi maalattujen kalusteovien vakiosävyistämme. Tässä sitä on käytetty erikoismittaisessa wc-allaskalusteessa.

Toisessa kalustamassamme kodissa wc-tilaan toivottiin tummanpuhuvaa ilmettä. Näyttävän laatoituksen kaveriksi valmistimme mustan allaskalusteen. Myös Woodion puukomposiittiallas, Tapwellin kullansävyiset hanat sekä messinkiset vetimet ovat valikoimistamme. Sama dramaattinen tyyli toistuu myös kylpyhuoneen yhteyteen sijoitetun kodinhoitopisteen kalustuksessa. Molempien tilojen allaskalusteet valmistimme kestävästä korkeapainelaminaatista, jonka käyttö on yleistä etenkin julkitilojen kalustuksissa. Se sopii kuitenkin yhtä hyvin myös yksityiskoteihin, joissa kalusteilta toivotaan erityistä kestävyyttä.

Unique Home valmistaa kalusteita myös kestävästä korkeapainelaminaatista. Tässä wc-tilassa allaskaluste mustaa korkeapainelaminaattia ja Woodio-allas puukomposiittia.

Toimivat säilytysratkaisut

Vaikka keittiö on usein kodin tiloista se, jonka kalustamiseen halutaan panostaa erityisesti, toimiville säilytysratkaisuille on paikkansa myös muissa huoneissa. Valmistamme Turussa kalustekokonaisuuksia sekä vakio- että erikoismitoilla ja monessa eri sävyssä. Omaa tuotantoamme on esimerkiksi uudiskohteen tammensävyinen vaatehuoneratkaisu, joka piiloutuu tarvittaessa Mirror Linen tilanjako-ovien taakse. Toimivassa kokonaisuudessa on huomioitu sekä ripustettavien että viikkausta vaativien vaatteiden säilytystarpeet. Oman tuotantomme kalustelevyjen valikoima uudistui maaliskuussa 2023. Meiltä tilaat kalusterunkoja ja -ovia nyt esimerkiksi vihreinä, sinisinä ja monella eri puukuosilla!

Liukuovien taakse toteutettu vaatehuonekalustus on Unique Homen omaa tuotantoa.

Toteutuksista löydät nyt esittelyn myös nelihenkisen perheen lastenhuoneista. Vaatteet, lelut ja muut aarteet pysyvät ojennuksessa syvennykseen sijoitetuissa kaapistoissa, jotka on varustettu muun muassa käytännöllisin vetokorein. Messinkiset vetimet tuovat pientä blingblingiä vakiovalkoisiin kaapistoihin.

Lastenvaatteet pysyvät järjestyksessä tyylikkäissä Mesh-vetokoreissa.
Valkoisena vaatekaapisto on aina varma valinta lastenhuoneeseen. Kun maku muuttuu, komeron ilmettä on helppo muunnella vetimiä vaihtamalla.

Mikäli et löydä mieluisaa sävyä vakiovaihtoehdoistamme, tarjoamme maalattuihin kalusteoviin myös sävytysmahdollisuuden. Vakiomitoilla toteutettuun, harmaaseen vaatekaapistoon asukkaat valitsivat NCS-sävyn, joka toistuu myös kodin keittiökaapistoissa. Viereinen tilanjako-ovi puolestaan on vakiovärinen mutta juuri tähän tilaan mitoitettu. Toimittamamme liukuovet ja tilanjakoratkaisut valmistetaan aina mittatilaustyönä.

Vaatekaapistossa maalatut kalusteovet asiakkaan omalla NCS-sävyllä

Varaa aika suunnittelutapaamiseen!

Kun aika on kypsä muutokselle, lähesty osaavaa Unique Home –tiimiämme helposti esimerkiksi kotisivujemme yhteydenottolomakkeella. Suunnittelutapaamista varten suosittelemme sopimaan ajan etukäteen, mutta olet aina aukioloaikoinamme tervetullut tutustumaan myymäläämme ja sen mallikalustuksiin. Palvelemme Orikedolla arkisin klo 9-17.

Meiltä löydät vaihtoehtoja myös nopeaan nälkään, sillä pidämme varastossa aina tiettyä perusmateriaalien valikoimaa, josta valmistamme kalusterunkoja, ovia ja työtasoja. Yksi oman tuotantomme levysävyistä on Nagano Oak, jolla syntyi viehättävä wc-kalustus uudiskohteeseen.

Ota askel kohti ainutlaatuista kotia ja kalusta kotimaisesti! ♡

Tammenvärinen allaskaluste on Unique Homen omaa tuotantoa ja siten suomalaisella työllä valmistunut Avainlippu-tuote.